Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Centrum voor Verloskunde ROOS? Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina of volg ons op social media!

Hier lees je nieuws over onze praktijk, zwangerschapsnieuws en handige weetjes en tips. Zo mis jij nooit meer interessant nieuws!

 • Workshop Super-Mom

  Workshop Super-Mom

  De workshop "Super-Mom, met vertrouwen de bevalling tegemoet" wordt gegeven door Evelien van den Bergh. Als zangeres en theatermaakster werkt Evelien al jaren vanuit het principe dat het lijf een instrument is dat je kunt leren bespelen. Deze theorie geeft ze sinds 3 jaar ook door via verschillende trainingen op het gebied van presenteren. 

   

 • Idès is geboren!

  Idès is geboren!

  Afgelopen zaterdag, 1 december 2018, zijn Maud en haar man de trotse ouders geworden van Idès. 

 • Prijsuitreiking

  Prijsuitreiking

  Vanochtend ontving Marijke Beks de bon van Bakkerij van den Bemd voor een lekkere geboortekoek. Veel plezier ermee Marijke!

 • We hebben een winnaar!

  We hebben een winnaar!

  Leuk om te zien, de antwoorden varieerden van 65 tot 1444 ... Marijke Beks zat het dichtste bij het juiste aantal geboortesnoepjes : er zaten er 544 in de pot! 

 • Bijscholing met ambulance-medewerkers

  Bijscholing met ambulance-medewerkers

  Omdat we het gelukkig zelden hoeven te doen, is het belangrijk om onze reanimatie-vaardigheden geregeld te oefenen. Het is ook heel fijn om dit samen te doen met ambulance-medewerkers. Want in de thuis-situatie zullen we met hen samenwerken.

 • Voorlichtingsavond Bevallen

  Voorlichtingsavond Bevallen

  Al vele jaren geven wij op onze praktijk een voorlichtingsavond over de bevalling. In 1,5 uur krijg je niet alleen informatie over de bevalling, maar ook over de laatste weken van de zwangerschap en het kraambed. 

 • Hot hot hot!

  Hot hot hot!

  Naar aanleiding van een vraag die in een privéberichtje op facebook gesteld werd over zwanger, werken en hitte, hebben we een aantal tips voor jullie uitgewerkt om deze warme dagen te overleven.

  Lees ook verder als je net bevallen bent en wil weten hoe je het beste je pasgeboren baby beschermt.

  Je zal maar zwanger zijn, moeten bevallen of een pasgeborene hebben met deze hitte! Succes dames! Enneuh...deze weken is 's nachts bevallen misschien toch fijner dan overdag ;-)

 • “Elke bevalling is uniek, zelfs na al die jaren”

  “Elke bevalling is uniek, zelfs na al die jaren”

  We hebben dit jaar maar liefst twee jubilarissen! Janneke van Ravensteijn is dit jaar 12,5 jaar verloskundige. En Els Vanden Bergh zit maar liefst 25 jaar in het vak! Ze vertellen waarom ze voor dit beroep hebben gekozen, wat het werk voor hen zo mooi maakt en waarom ze hun vak nog jarenlang willen uitoefenen. 

 • Nieuwe spoednummers!

  Nieuwe spoednummers!

  We hebben vanaf januari 2018 nieuwe spoednummers!

  Het nummer van team rood verandert van 06-53184805 naar 0165-22 41 09
  Het nummer van team blauw verandert van 06-22975258 naar 0165-74 58 80

  Geen paniek, wij blijven de komende maanden nog bereikbaar op het oude nummer.

   

 • Laatste en eerste baby 2017-2018

  Laatste en eerste baby 2017-2018

  Het was al heel de dag een groot vraagteken wanneer kleine Lise zou geboren worden. Zou ze het echt uitstellen tot de uitgerekende datum, 1 januari? Het werd uiteindelijk 31 december 2017, 21u38.

 • Goed nieuws mag gezien worden!

  Goed nieuws mag gezien worden!

  Norah is de laatste baby die een t-shirtje krijgt, want dit collectors item is helaas op.
  Maar...we hebben iets anders voor jullie: een roze of blauwe vlag voor elke baby die in onze praktijk geboren wordt!
  We hopen binnenkort veel vlaggen te zien wapperen aan de Roosendaalse gevels!

  Welkom Norah!

 • De beste geboortezorg met Qocon

  De beste geboortezorg met Qocon

  Een zwangerschap en bevalling zijn heel bijzondere momenten in jouw leven. Daarbij is alleen de beste zorg goed genoeg. Om de beste zorg te leveren, is een nauwe samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, kraamcentra en ziekenhuizen van groot belang. 
   

 • NIPT: de feiten en cijfers

  NIPT: de feiten en cijfers

  Veel vrouwen die zwanger zijn, willen voor de geboorte al weten of het kindje bepaalde afwijkingen of aandoeningen heeft, zoals het syndroom van Down. Tot voor kort kon dit in Nederland alleen worden vastgesteld met de combinatietest. Sinds 1 april 2017 is daar een mogelijkheid bij gekomen: de Niet-Invasieve Prenatale Test, ook wel NIPT genoemd. 

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl