Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Centrum voor Verloskunde ROOS? Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina of volg ons op social media! Hier delen we nieuws over onze praktijk, zwangerschapsnieuws en handige weetjes en tips. Zo mis jij nooit meer interessant nieuws!

 • Ben je op zoek naar manieren om te ontspannen? Een zwangerschap kan zowel vreugdevol als stressvol zijn. Daarom delen we graag effectieve ontspanningstechnieken voor aanstaande moeders zoals jij. Deze methoden zijn ontworpen om je te helpen ontspannen, fysieke en emotionele stress te verminderen en volop van je zwangerschap te genieten.

 • Ben je moeder of ben je van plan om moeder te worden en wil je meer weten over de stuitligging? In dit blogbericht duiken we diep in de kenmerken, verschillende soorten en de behandelingsmogelijkheden van een stuitligging. Lian, verloskundige bij Centrum voor Verloskunde ROOS, deelt graag haar kennis over de mogelijkheden bij een stuitligging. 

 • Zwangerschap vormt een unieke periode, die naast de mooie momenten ook uitdagingen met zich mee kan brengen. Terwijl je je voorbereidt op de komst van je kindje, kunnen alle allergieën een extra uitdaging vormen. Hoe beheers je deze allergieën tijdens je zwangerschap? In dit blogbericht bieden we je handige tips en adviezen om je hiermee te ondersteunen.

 • Ben je zwanger en overweeg je een badbevalling? Deze vorm van natuurlijk bevallen, waarbij je in een warm bad bevalt, wordt steeds populairder. Onze praktijk is al jaren een voorloper op gebied van badbevallingen. Vraag er dus zeker naar. 

  Wat houdt het precies in en wat zijn de voor- en nadelen? In dit blogbericht bespreken we de positieve aspecten, zoals verlichting van pijn en een rustgevende setting, maar belichten we ook de mogelijke nadelen, waaronder beperkingen bij eventuele complicaties.  

 • Je bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Elke bevalling is anders, en vooral als je in verwachting bent van je eerste kindje, is het normaal dat je niet precies weet wat je kunt verwachten. De voorbereiding kan op dit moment veel vragen oproepen: hoe zal het verlopen? Wat kan ik doen om me voor te bereiden? Gelukkig zijn er verschillende manieren om je voor te bereiden op de bevalling, zodat je dit belangrijke moment met vertrouwen en kalmte tegemoet kunt zien. In dit blogbericht van delen we waardevolle tips en inzichten om je te helpen je optimaal voor te bereiden op de komst van je kindje.  

 • Geweldig nieuws! Sinds 23 november 2023 is onze nieuwe locatie op de Belder in Roosendaal officieel geopend en staan we klaar om jou te verwelkomen. Dankzij deze uitbreiding hebben we altijd een locatie bij jou in de buurt. 

 • Sta je aan het begin van je zwangerschap en vraag jij je af wat je kunt verwachten bij de controles? Elke zwangerschap brengt een reeks belangrijke gezondheidscontroles met zich mee, essentieel voor het welzijn van zowel moeder als kind. Vanaf je eerste uitgebreide afspraak tot aan de bevalling, zullen deze controles je een duidelijk beeld geven van de ontwikkeling en gezondheid van jouw baby. Ontdek in dit blogbericht wat je kunt verwachten van deze controles.

 • De feestdagen staan voor de deur en je bent zwanger! Dat is geweldig nieuws, maar je wilt het misschien nog even geheim houden tijdens de feestelijke periode. Geen zorgen, we hebben enkele manieren om je geheim te bewaren en toch van de feestdagen te genieten. In dit blogbericht delen wij enkele tips om je te helpen tijdens deze bijzondere tijd van het jaar.

 • Als je je voorbereidt op de geboorte van je baby, ben je wellicht benieuwd naar de verschillende manieren om pijn tijdens de bevalling te verlichten. Naast medicatie zijn er ook veel niet-medicamenteuze methoden die je kunt overwegen om comfortabeler te bevallen. In dit blogbericht informeren we je over enkele van deze natuurlijke pijnverlichtingsopties die je kunt gebruiken tijdens de bevalling.

 • Blogs

  De voor- en nadelen van strippen

  Naarmate je zwangerschap vordert, wordt de spanning vaak groter. Wanneer begint die bevalling eindelijk? Als het niet spontaan op gang komt, is er soms een duwtje in de juiste richting nodig. Een optie die je dan kunt overwegen is ‘strippen’. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En wat zijn de voor- en nadelen? Lara Jansen van Galen, verloskundige bij Centrum voor Verloskunde ROOS, vertelt het je graag.

 • De zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd voor zowel moeder als vader. Als papa in spe wil je natuurlijk ook een band opbouwen met je kindje, maar hoe doe je dat als je niet degene bent die het kindje draagt? In deze blog geven we je een aantal tips om tijdens de zwangerschap alvast een band te creëren met de baby. Want je rol als vader begint nu al!

 • Blogs

  Ik ben zwanger, en nu?

  Wat een geweldig nieuws: je bent zwanger! Nu je dit weet, komen er waarschijnlijk veel vragen in je op. Geen zorgen, bij Centrum voor Verloskunde ROOS zijn we er om je te begeleiden gedurende deze periode. Vanaf het prille begin tot aan de laatste weken, deze blog bied je een overzicht van wat je kunt verwachten en welke stappen je kunt nemen nu je weet dat je in verwachting bent.

 • Gefeliciteerd! Er is een baby op komst en dat betekent dat er veel verandert in jullie gezin. Het is belangrijk om je kind(eren) tijdens je zwangerschap goed voor te bereiden op de komst van het nieuwe gezinslid. Zo kunnen jullie deze bijzondere periode optimaal beleven. We hebben enkele waardevolle tips verzameld om deze overgang zo soepel en speciaal mogelijk te maken!

 • Aimée Grote Beverborg werkt als waarnemer in de zomermaanden bij Centrum voor Verloskunde  ROOS. Vanaf juli tot en met september (en wellicht daarna ook) kun je haar tegenkomen tijdens diensten en spreekuren. We stellen haar graag aan je voor! Met kennis en ervaring uit Amsterdam en Tanzania ondersteunt ze de praktijk.

 • Je hebt vast al eens kennisgemaakt met Joyce van Leeuwen. Ze werkt als verloskundige bij Centrum voor Verloskunde ROOS en staat vrouwen bij tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Momenteel volgt Joyce de opleiding tot homeopathisch verloskundige. Lees hier wat homeopathie voor jou kan betekenen. 

 • Marlies Bartels vierde onlangs haar veertigjarig jubileum als verloskundige. “Er is in die tijd veel veranderd, maar de leukste verandering is dat er nu veel meer gekeken wordt naar de wensen van de zwangere zélf.”

 • Misschien heb je er al wel iets over gelezen: vanaf september wordt er een nieuwe echo toegevoegd aan de screening voor zwangere vrouwen. Deze echo wordt uitgevoerd in de dertiende week van je zwangerschap, of preciezer gezegd: vanaf 12 weken en 3 dagen, tot 14 weken en 3 dagen. Els Vanden Bergh, verloskundige bij Centrum voor Verloskunde ROOS, vertelt over het hoe en waarom. 

 • Blogs

  Gezond eten en borstvoeding

  Gezond eten is belangrijk voor iedereen. Maar zeker als je net bevallen bent en borstvoeding geeft, is het goed om extra te letten op wat je eet. Want jouw voeding heeft invloed op je moedermelk. Waar moet je op letten? Enkele tips. 

 • Blogs

  Vitamine D tijdens zwangerschap

  Ben je zwanger? Dan kan je lichaam soms wel wat extra’s gebruiken! Dat geldt bijvoorbeeld ook voor vitamine D. Deze vitamine zorgt voor gezonde spieren, stevige botten en een goede weerstand – ook als je niet zwanger bent, trouwens. Maar tijdens je zwangerschap is deze vitamine nog belangrijker. Want ook je baby heeft vitamine D nodig voor een gezonde ontwikkeling en goede groei.

   

 • Blogs

  Slaapritme van baby's

  Iedereen kent de verhalen van baby’s die ’s nachts niet of nauwelijks slapen. Andere ouders laten geen mogelijkheid onbenut om te vertellen dat hun baby al vanaf de eerste week goed doorsliep. Hoe zit het eigenlijk met het slaapritme van baby’s? We vertellen het je in deze blog. 

   

 • Blogs

  Geboorteverlof partner

  In Nederland heb je als moeder recht op zes weken zwangerschapsverlof vóór je bevalling, en minstens tien weken bevallingsverlof als je baby eenmaal geboren is. Voor vaders (of vrouwelijke partners) was dat tot voor kort anders; zij kregen slechts twee dagen vrij: één dag voor de bevalling, en één dag voor de aangifte van de geboorte van de baby bij de gemeente. Gelukkig is dat nu anders en hebben ook de partners recht op meer geboorteverlof.

 • Blogs

  Jouw eerste maand als moeder

  Een kind krijgen is de grootste verandering van je leven. Hoewel je je er (als het goed is) negen maanden op hebt kunnen voorbereiden, kun je je van tevoren eigenlijk nooit écht voorstellen hoe het is om een baby te hebben. Wat kun je in jouw eerste maand als moeder verwachten? We delen onze ervaringen en geven je tips! 

 • Toen Evelien van den Bergh zwanger was van haar eerste kindje, viel het haar op dat veel informatie over de bevalling gericht was op pijn en pijnbestrijding. Die negatieve insteek was niets voor haar. Ze raakte ervan overtuigd dat je, wanneer je je richt op de kracht van je gedachten en je ademhaling, van je bevalling een relaxte en positieve gebeurtenis kunt maken. Het resultaat: de cursus Supermom, die ze regelmatig geeft in Centrum voor Verloskunde ROOS. 

   

 • In het Centrum voor Verloskunde ROOS werken verloskundigen en gynaecologen nauw samen. We gebruiken één dossier, zijn bij elkaar in één centrum gevestigd en overleggen wekelijks over onze cliënten. Zwangere vrouwen met een medische indicatie kunnen dankzij gedeelde zorg voor een groot deel van de zwangerschapsbegeleiding terecht bij de ‘gewone’ eerstelijnsverloskundige van ROOS. Anneleen van Osta heeft dat als heel prettig ervaren. 

 • Joyce van Leeuwen werd tien jaar geleden gevraagd als waarneemster bij Centrum voor Verloskunde ROOS. De werkwijze en het team spraken haar aan, dus nam ze het aanbod aan. Met succes: ook vandaag nog ondersteunt ze met heel veel plezier zowel team Rood als team Blauw.

 • Blogs

  Alles over de nieuwste spiralen

  Bij Centrum voor Verloskunde ROOS kun je niet alleen terecht als je zwanger wilt worden, maar ook als je dat juist niét wilt. Want wist je dat wij ook spiralen plaatsen? De laatste tijd zijn er twee nieuwe spiralen op de markt gekomen, waarover ik je graag meer wil vertellen.

 • De ene vrouw heeft er minder last van dan de andere, maar we kunnen er niet omheen dat een bevalling over het algemeen niet pijnloos is. Gelukkig zijn er heel veel manieren om hiermee om te gaan. En daarvoor heb je zeker niet altijd medicatie nodig, vertellen verloskundigen Kim Vos en Janneke van Hooijdonk.

 • Nieuws

  ROOS opent nieuwe locatie in Wouw

  Woon je in Wouw, Wouwse Plantage, Heerle of Moerstraten? Dan kun je vanaf nu voor bijna al je zwangerschapscontroles terecht in onze nieuwe locatie in Wouw, in het pand aan de Venpoorten waar ook het consultatiebureau gevestigd is. 

 • Zwanger zijn en bevallen in de zomer heeft voordelen én nadelen. Tijdens je verlof kun je lekker buiten zitten en genieten van de lange dagen. Maar als het écht warm wordt, kun je het als zwangere behoorlijk zwaar hebben! Ik geef je tien tips voor zwanger zijn in de zomer en reizen als zwangere vrouw. 

   

 • Nieuws

  Afscheid Petry Verhees

  Na meer dan veertig jaar en ruim 3.500 bevallingen is Petry Verhees sinds 1 juli gestopt als verloskundige bij Centrum voor Verloskunde ROOS.