Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Centrum voor Verloskunde ROOS? Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina of volg ons op social media! Hier delen we nieuws over onze praktijk, zwangerschapsnieuws en handige weetjes en tips. Zo mis jij nooit meer interessant nieuws!

 • Na overleg met de gynaecologen, ziekenhuizen en kraamcentra in onze regio zijn enkele coronamaatregelen in onze praktijk versoepeld. 

  • Je partner of één ander persoon is weer welkom bij alle echo’s en alle andere afspraken. Bij klachten word je verzocht thuis te blijven en contact met ons op te nemen.
  • Heeft je partner klachten? Blijf dan zelf ook thuis.
  • Helaas zijn kinderen nog steeds niet welkom, behalve baby’s bij de nacontrole.
  • Tijdens de kraamtijd komen we weer minimaal twee keer langs, of vaker als je dat zelf graag wilt.
  • Wil je sommige contactmomenten toch liever telefonisch? Dat mag ook, geef het gerust aan.
 • Nieuws

  Partnerverlof

  Eindelijk! Goed nieuws voor het hele gezin! Extra tijd om aan elkaar en de nieuwe situatie te wennen. 

  Vanaf 1 juli 2020 kunnen de partners extra geboorteverlof opnemen.  Lees hier meer over het geboorteverlof voor partners.

   

 • Al vele jaren geven wij op onze praktijk een voorlichtingsavond over de bevalling. In 1,5 uur krijg je niet alleen informatie over de bevalling, maar ook over de laatste weken van de zwangerschap en het kraambed. 

   
   
   
 • Centrum voor Verloskunde ROOS heeft, naast de hoofdvestiging in Roosendaal, ook een nevenlocatie in Wouw. Deze is vanwege corona een tijdlang gesloten geweest, maar sinds deze week kun je hier op afspraak weer terecht. Handig wanneer je zwanger bent en in Wouw, Heerle of Wouwse Plantage woont!

 • Nieuws

  Update coronamaatregelen 12 mei

  Na overleg met de gynaecologen, ziekenhuizen en kraamcentra in onze regio zijn er vanaf maandag 11 mei een aantal versoepelingen in de maatregelen die we moeten nemen in verband met de Corona-crisis. Het is belangrijk om rustig uit te gaan breiden om het risico op besmetting voor jullie en onszelf zo laag mogelijk te houden. De versoepelingen die landelijk aangekondigd zijn, kunnen niet in elke regio meteen allemaal doorgevoerd worden.

 • Nieuws

  Moederdag 2020

  Je eerste moederdag is altijd bijzonder. Maar moederdag 2020 is wel een beetje anders dan normaal. Geen gezellige samenkomsten met de hele familie maar bezoek op afstand of contact via videobellen.

  Daarom besloten wij bij ROOS om de kersverse mama's die dit weekend kraamvisite van ons kregen, te verrassen met een bosje bloemen.

   
   
   
 • Na overleg met de gynaecologen, ziekenhuizen en kraamcentra in onze regio zijn er vanaf maandag 11 mei een aantal versoepelingen in de maatregelen. Het is belangrijk om rustig uit te gaan breiden om het risico op besmetting voor jullie en onszelf zo laag mogelijk te houden. Helaas hebben de media te vroeg naar buiten gebracht wat de nieuwe maatregelen moeten zijn. De versoepelingen die landelijk aangekondigd zijn, kunnen niet in elke regio meteen allemaal doorgevoerd worden. In onze regio, Brabant, hebben we het volgende afgesproken :

   
   
   
   
   
 • Van Evelien kregen we onderstaand bericht :

  Lieve dames, 

  Wat een gekke tijd om nu zwanger te zijn. Kan me voorstellen dat dit veel vragen voor jullie oplevert en je misschien wel met iets meer spanning naar de bevalling kijkt. Om jullie tóch te kunnen helpen om je SUPERMOM mindset op orde te krijgen voor de bevalling hebben we getest of de cursus ook online te geven is. En dat is geluk! Dus bij deze zijn er nieuwe cursusdata voor Supermom bekend, die mochten de maatregelen het nog niet toelaten online wordt gegeven : ma 25 mei / ma 01 juni  / ma 08 juni.

  Ik hoop jullie daar te zien, mocht je nog vragen hebben bel of mail me gerust.

  Groetjes Evelien 

  Ps. Another fun fact to share: our Supermom course is now also available in English! First course in June!

   
   
 • Nieuws

  Coronavirus update

  Op dit moment heerst er, zoals jullie wellicht wel weten, over de hele wereld een pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd dezelfde infectieziekte hebben. Het gaat om het coronavirus, dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Om ervoor te zorgen dat de verspreiding van dit virus gecontroleerd verloopt en we elkaar zo veel mogelijk kunnen beschermen, wordt de zorg voor de komende tijd beperkt tot dat wat noodzakelijk is.

  In dit bericht informeren wij jullie over een aantal belangrijke zaken.

 • Nieuws

  Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren

  Kinkhoest is een besmettelijke ziekte en vooral gevaarlijk voor jonge baby's die nog niet zijn ingeënt. Vanaf eind 2019 krijgen vrouwen tijdens de zwangerschap een kinkhoestprik aangeboden. Hierdoor zijn baby's meteen vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest.

 • Nieuws

  ROOS opent nieuwe locatie in Wouw

  Woon je in Wouw, Wouwse Plantage, Heerle of Moerstraten? Dan kun je vanaf nu voor bijna al je zwangerschapscontroles terecht in onze nieuwe locatie in Wouw, in het pand aan de Venpoorten waar ook het consultatiebureau gevestigd is. 

 • Nieuws

  Afscheid Petry Verhees

  Na meer dan veertig jaar en ruim 3.500 bevallingen is Petry Verhees sinds 1 juli gestopt als verloskundige bij Centrum voor Verloskunde ROOS.