Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Centrum voor Verloskunde ROOS? Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina of volg ons op social media!

Hier lees je nieuws over onze praktijk, zwangerschapsnieuws en handige weetjes en tips. Zo mis jij nooit meer interessant nieuws!

 • Carnavalsgeleuter deel 2

  Carnavalsgeleuter deel 2

  Roosendaal kleurt al aardig op met Tullepetaonen, confetti en ander leutig spul..

  De voorbereiding van ons ( de ROOSJES) hebben zich van de garage van Kathelijne verplaatst naar de werkplaats bij Christel.

  Hoe?...

 • Nieuwe spoednummers!

  Nieuwe spoednummers!

  We hebben vanaf januari 2018 nieuwe spoednummers!

  Het nummer van team rood verandert van 06-53184805 naar 0165-22 41 09
  Het nummer van team blauw verandert van 06-22975258 naar 0165-74 58 80

  Geen paniek, wij blijven de komende maanden nog bereikbaar op het oude nummer.

   

 • Zwanger in 2018? Let op je zorgverzekering!

  Zwanger in 2018? Let op je zorgverzekering!

  Ben je zwanger, of wil je in 2018 graag zwanger worden? Dan is het goed om te weten hoe het zit met de vergoedingen voor verloskundige zorg. We zetten alle feiten en cijfers voor 2018 voor je op een rijtje.

 • Laatste en eerste baby 2017-2018

  Laatste en eerste baby 2017-2018

  Het was al heel de dag een groot vraagteken wanneer kleine Lise zou geboren worden. Zou ze het echt uitstellen tot de uitgerekende datum, 1 januari? Het werd uiteindelijk 31 december 2017, 21u38.

 • Infomiddag Fit en Bewust

  Infomiddag Fit en Bewust

  Vandaag was er een infomiddag rond het thema Fit & Bewust in de Brede School Zwanehof in Roosendaal. Marlies en Petry waren daar druk flyers aan het uitdelen voor de inspirerende middag op 10 december 2017 in het Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal met als thema Verloskundige zorg, ontmoet Nederland- Marokko. 

 • Verloskundige zorg, ontmoet Nederland-Marokko

  Verloskundige zorg, ontmoet Nederland-Marokko

  Het proces van zwangerschap en geboorte is wereldwijd hetzelfde, maar de zorg er omheen kent grote verschillen. Twintig Nederlandse en  twintig Marokkaanse verloskundigen waren de afgelopen vier jaar aan elkaar gelinkt in een twinningproject van hun beroepsgroep (KNOV / AMSF). Zij hebben de overeenkomsten en verschillen van nabij ervaren. 

 • Goed nieuws mag gezien worden!

  Goed nieuws mag gezien worden!

  Norah is de laatste baby die een t-shirtje krijgt, want dit collectors item is helaas op.
  Maar...we hebben iets anders voor jullie: een roze of blauwe vlag voor elke baby die in onze praktijk geboren wordt!
  We hopen binnenkort veel vlaggen te zien wapperen aan de Roosendaalse gevels!

  Welkom Norah!

 • Heidi 15 jaar verloskundige

  Heidi 15 jaar verloskundige

  Behalve het 40-jarig jubileum van Petry dit jaar, hebben we nog een mijlpaal: Heidi werkt ondertussen ook al 15 jaar in Roosendaal eo als verloskundige!

  De eerste dag herinnert ze zich nog goed: Een drukke dienst met 3 bevallingen en veel (kraam)visites. Ze hoopt er nog veel jaren bij te kunnen doen want het blijft het mooiste beroep dat er bestaat. :-) 

 • Petry Verhees: al veertig jaar verloskundige

  Petry Verhees: al veertig jaar verloskundige

  Hoeveel bevallingen ze in haar veertig jaar als verloskundige heeft meegemaakt, weet Petry Verhees niet precies. Maar met een gemiddelde van 100 per jaar zullen dat er al snel 4.000 zijn. “Hoeveel bevallingen ik ook heb begeleid, iedere bevalling is uniek. En het blijft mooi om te zien hoe krachtig vrouwen zijn.”
   

 • De beste geboortezorg met Qocon

  De beste geboortezorg met Qocon

  Een zwangerschap en bevalling zijn heel bijzondere momenten in jouw leven. Daarbij is alleen de beste zorg goed genoeg. Om de beste zorg te leveren, is een nauwe samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, kraamcentra en ziekenhuizen van groot belang. 
   

 • NIPT: de feiten en cijfers

  NIPT: de feiten en cijfers

  Veel vrouwen die zwanger zijn, willen voor de geboorte al weten of het kindje bepaalde afwijkingen of aandoeningen heeft, zoals het syndroom van Down. Tot voor kort kon dit in Nederland alleen worden vastgesteld met de combinatietest. Sinds 1 april 2017 is daar een mogelijkheid bij gekomen: de Niet-Invasieve Prenatale Test, ook wel NIPT genoemd. 

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl