Voeding

Wanneer je kindje eenmaal geboren is, wil je alleen het allerbeste voor hem of haar. Zeker op het gebied van voeding. Je kunt zelf kiezen of je borstvoeding of kunstvoeding gaat geven. Borstvoeding is heel natuurlijk en het is de beste voeding voor je kindje. Maar wil of kun je geen borstvoeding geven, dan is kunstvoeding een goed en veilig alternatief. 

Borstvoeding 

Borstvoeding geven is iets heel natuurlijks, het is de beste voeding voor jullie kindje. Dit komt omdat moedermelk zich aanpast naar de behoefte van je kindje. Het is op maat gemaakt en past zich per voeding aan. Je lichaam houdt ook zelf rekening met de leeftijd van je kindje. Moedermelk bevat precies de juiste voedingsstoffen, antistoffen en groeihormonen die een kind nodig heeft voor een optimale ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Moedermelk beschermt je kind tegen verschillende infecties, allergieën en darmproblemen, maar ook tegen overgewicht, suikerziekte en een te hoge bloeddruk: ziekten die op latere leeftijd kunnen ontstaan. Lees meer over borstvoeding. 

Kunstvoeding

Wil je of kun je geen borstvoeding geven, dan is kunstvoeding het alternatief. Het is verstandig één merk voeding te kiezen en je baby deze te blijven geven. Haal alvast kunstvoeding, flesjes en spenen in huis voordat de baby geboren is. Wil je meer informatie over het geven van flesvoeding? Kijk dan op de website van het Voedingscentrum.

 

gpf-25999-.jpg