Aftellen

07

De laatste loodjes wegen het zwaarst! In de weken voor je bevalling kun je niet wachten om je kindje in je armen te houden. Je zwangerschapsverlof is ingegaan, de kinderkamers is klaar en de kleertjes liggen gewassen en opgevouwen in de commode. Vanaf de 36ste week kom je elke week op controle bij jouw verloskundige van Centrum voor Verloskunde ROOS.

Stuitligging

Tegen het einde van je zwangerschap – vanaf ongeveer 32 weken – gaan de meeste baby’s met het hoofdje naar beneden liggen, ter voorbereiding op de bevalling. Is dat bij jou nog niet het geval? Dan is dat nog niet meteen reden tot zorgen. Tot ongeveer 36 weken draaien baby’s vaak nog spontaan met het hoofdje naar beneden. Is dat niet het geval en ligt je baby met de billetjes naar beneden, dan spreken we van een stuitligging. In sommige gevallen kan de verloskundige de baby nog van buitenaf draaien, zodat je op de natuurlijke manier kunt bevallen. Dat kan gewoon in onze eigen praktijk.

Na meer dan 40 weken

Ben je op de uitgerekende datum nog niet bevallen, dan kan dit zorgen voor een onrustig en ongeduldig gevoel. Toch bevalt de helft van alle vrouwen een week na de uitgerekende datum: jij bent dus zeker geen uitzondering. In veel gevallen is een verlate bevalling niet schadelijk voor jou of je kindje. Lees hier meer. 

Onze baby's

Bekijk hier de baby's die met begeleiding van Centrum voor Verloskunde ROOS geboren zijn.