Kraamtijd

Nadat je kindje geboren is, moet ook de placenta (moederkoek) nog geboren worden. Daarna is de bevalling achter de rug en begint jouw kraamtijd. De verloskundige van Centrum voor Verloskunde ROOS blijft na de bevalling nog even bij je en gaat pas weg als jouw toestand en de toestand van jouw kindje stabiel is. Ook de kraamverzorgende zal nog enkele controles uitvoeren.

Coaching

Als het allemaal niet gaat zoals je had gehoopt

Wil je meer informatie over echo's?

Wil je graag meer weten over de verschillende echo's? Of ben je pril zwanger en wil je je graag aanmelden bij Centrum voor Verloskunde ROOS? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Tijdens de kraamtijd

In de eerste week na de bevalling komt de verloskundige verschillende keren bij je thuis langs. Hierbij controleert ze jou en je kindje en begeleidt ze je bij het geven van borstvoeding of kunstvoeding. Ook geeft ze je tips en adviezen voor de verzorging van je baby en neemt zij, of de wijkverpleegkundige, een hielprik en gehoorscreening af bij je kindje. 

Hulp en advies

Loop je tijdens je kraamtijd tegen problemen aan, zoals 'ontzwangeren' of lichamelijke of depressieve klachten? Of ondervind je problemen met het geven van borstvoeding? Ook na je bevalling kun je vertrouwen op de deskundigheid van de verloskundigen van Centrum voor Verloskunde ROOS in Roosendaal. Dankzij de jarenlange intense samenwerking met diverse kraamzorgorganisaties geven de verloskundigen van Centrum voor Verloskunde ROOS en de kraamverzorgenden jou de beste zorg tijdens jouw kraamtijd.

Na je kraamtijd

Wanneer je kraamtijd voorbij is en je geen hulp meer krijgt van de kraamverzorgende of verloskundige, kun je met al je vragen over je kindje terecht bij het consultatiebureau. Heb je dringende vragen over jezelf, waarvan je denkt dat deze nog met je bevalling of je kraamtijd te maken hebben? Neem ook dan gerust contact op met onze verloskundigen in Roosendaal. Wij blijven tot zes weken na de geboorte van jouw kindje verantwoordelijk.

Locatie

Boerhaavelaan 25 - 4708 AE Roosendaal

Veelgestelde vragen