Coaching tijdens je zwangerschap

Als het allemaal niet gaat zoals je had gehoopt

Verloopt je zwangerschap niet zoals je had gehoopt, of loop je onverwacht tegen grotere problemen aan dan je had verwacht? En volstaat het korte gesprek tijdens je spreekuur niet voor jouw specifieke probleem? Onze verloskundige Petry Verhees heeft een speciale coachopleiding voor verloskundigen gevolgd en kan jou bijstaan. 

Coachingsgesprekken

Tijdens een coachgesprek heeft Petry alle tijd en is zij volledig beschikbaar voor jou, om samen met jou te kijken wat in jouw situatie wel en wat niet werkt. Samen op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing, dat is de bedoeling van het coachen. Door je open te stellen en breder te kijken, én door ander gedrag uit te proberen, kunnen veel problemen worden opgelost. Vaak ziet alles er na twee tot drie gesprekken van een uur en opdrachten die je thuis doet, er al heel anders uit en kun je weer verder. Soms kan het advies echter toch zijn om door te gaan naar je huisarts of naar de GGZ. 

Kosten van coaching

De kosten van coaching horen niet bij de reguliere verloskundige zorg en worden apart verrekend. Wellicht kun je via je aanvullende verzekering wel een vergoeding krijgen. Check dit bij je zorgverzekeraar. Meer weten? Neem dan contact op met Petry! 

Lees hier wat vrouwen tijdens hun coachingstraject bij Petry hebben geleerd

Resultaat!

  • “Ik heb geleerd dicht bij mezelf te blijven. De zwangerschap is het belangrijkst, dan komt de rest.” 
  • “Ik heb mijn privé-werkbalans teruggekregen." 
  • "Ik heb zoveel meer rust, ik heb geleerd bewust bezig te zijn met de zwangerschap. Ik voel meer verbinding met ons kindje." 
  • “Dankzij coaching had ik zelf de regie bij mijn tweede bevalling. Ik heb een helder bevalplan opgesteld met hele duidelijke kaders en kanttekeningen vanuit mijzelf en de gynaecoloog en daar kan ik ook achter staan. Ik heb geleerd dat ik niet meer in falen maar in balen, moet denken over de gang van zaken tijdens mijn eerste bevalling die eindigde in een spoedkeizersnede.”