Coaching tijdens je zwangerschap

Als je wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken

Worstel je met de grote verandering die hoort bij het krijgen van een baby? Zou je het fijn vinden om extra mentale ondersteuning te krijgen? Ondervind je moeite met het verwerken van een traumatische bevalling? Volstaat het gesprek tijdens je spreekuur niet voor jouw specifieke probleem? Petry Verhees heeft een speciale coachopleiding voor verloskundigen gevolgd en kan jou bijstaan. Haar werk als verloskundige heeft ze inmiddels neergelegd, maar ze blijft werken als coach.

Coachingsgesprekken

Tijdens een coachgesprek heeft Petry alle tijd en is zij volledig beschikbaar voor jou, om samen met jou te kijken wat in jouw situatie wel en wat niet werkt. Samen op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing, dat is de bedoeling van het coachen. Door je open te stellen en breder te kijken, én door ander gedrag uit te proberen, kunnen veel problemen worden opgelost. Vaak ziet alles er na twee tot drie gesprekken van een uur en opdrachten die je thuis doet, er al heel anders uit en kun je weer verder. Soms kan het advies echter toch zijn om door te gaan naar je huisarts of naar de GGZ. 

Kosten van coaching

De kosten van coaching horen niet bij de reguliere verloskundige zorg en worden apart verrekend. Wellicht kun je via je aanvullende verzekering wel een vergoeding krijgen. Check dit bij je zorgverzekeraar. Meer weten? Neem dan contact op met ROOS en vraag naar Petry! 

Lees hier wat vrouwen tijdens hun coachingstraject bij Petry hebben geleerd

Resultaat!

  • “Ik heb geleerd dicht bij mezelf te blijven. De zwangerschap is het belangrijkst, dan komt de rest.” 
  • “Ik heb mijn privé-werkbalans teruggekregen." 
  • "Ik heb zoveel meer rust, ik heb geleerd bewust bezig te zijn met de zwangerschap. Ik voel meer verbinding met ons kindje." 
  • “Dankzij coaching had ik zelf de regie bij mijn tweede bevalling. Ik heb een helder bevalplan opgesteld met hele duidelijke kaders en kanttekeningen vanuit mijzelf en de gynaecoloog en daar kan ik ook achter staan. Ik heb geleerd dat ik niet meer in falen maar in balen, moet denken over de gang van zaken tijdens mijn eerste bevalling die eindigde in een spoedkeizersnede.”