Blogs

Onze verloskundigen maken tijdens hun werk van alles mee en ze hebben expertise op heel veel verschillende vlakken. Hun ervaringen en kennis delen ze graag met jou in deze blog!

Overzicht

 • Toen Evelien van den Bergh zwanger was van haar eerste kindje, viel het haar op dat veel informatie over de bevalling gericht was op pijn en pijnbestrijding. Die negatieve insteek was niets voor haar. Ze raakte ervan overtuigd dat je, wanneer je je richt op de kracht van je gedachten en je ademhaling, van je bevalling een relaxte en positieve gebeurtenis kunt maken. Het resultaat: de cursus Supermom, die ze regelmatig geeft in Centrum voor Verloskunde ROOS. 

   

 • In het Centrum voor Verloskunde ROOS werken verloskundigen en gynaecologen nauw samen. We gebruiken één dossier, zijn bij elkaar in één centrum gevestigd en overleggen wekelijks over onze cliënten. Zwangere vrouwen met een medische indicatie kunnen dankzij gedeelde zorg voor een groot deel van de zwangerschapsbegeleiding terecht bij de ‘gewone’ eerstelijnsverloskundige van ROOS. Anneleen van Osta heeft dat als heel prettig ervaren. 

 • Blogs

  Verloskundige in tijden van corona

  Sinds de coronacrisis in maart in volle hevigheid losbarstte, is weinig meer hetzelfde gebleven. Ook het werk van onze verloskundigen is erg veranderd. Marlies Bartels vertelt in deze blog over haar ervaringen. 

   

 • Joyce van Leeuwen werd tien jaar geleden gevraagd als waarneemster bij Centrum voor Verloskunde ROOS. De werkwijze en het team spraken haar aan, dus nam ze het aanbod aan. Met succes: ook vandaag nog ondersteunt ze met heel veel plezier zowel team Rood als team Blauw.

 • Ben je zwanger en bel je voor jouw eerste afspraak naar Centrum voor Verloskunde ROOS? Dan zijn onze assistentes Christel Liebau en Petra van Kalmthout de eerste teamleden die jij spreekt. Gedurende jouw zwangerschap regelen ze veel voor jou. 

 • Blogs

  Alles over de nieuwste spiralen

  Bij Centrum voor Verloskunde ROOS kun je niet alleen terecht als je zwanger wilt worden, maar ook als je dat juist niét wilt. Want wist je dat wij ook spiralen plaatsen? De laatste tijd zijn er twee nieuwe spiralen op de markt gekomen, waarover ik je graag meer wil vertellen.

 • De ene vrouw heeft er minder last van dan de andere, maar we kunnen er niet omheen dat een bevalling over het algemeen niet pijnloos is. Gelukkig zijn er heel veel manieren om hiermee om te gaan. En daarvoor heb je zeker niet altijd medicatie nodig, vertellen verloskundigen Kim Vos en Janneke van Ravensteijn.

 • Zwanger zijn en bevallen in de zomer heeft voordelen én nadelen. Tijdens je verlof kun je lekker buiten zitten en genieten van de lange dagen. Maar als het écht warm wordt, kun je het als zwangere behoorlijk zwaar hebben! Ik geef je tien tips voor zwanger zijn in de zomer en reizen als zwangere vrouw.