Blogs

Joyce van Leeuwen tien jaar waarneemster

Joyce van Leeuwen werd tien jaar geleden gevraagd als waarneemster bij Centrum voor Verloskunde ROOS. De werkwijze en het team spraken haar aan, dus nam ze het aanbod aan. Met succes: ook vandaag nog ondersteunt ze met heel veel plezier zowel team Rood als team Blauw.

“Ik heb het mooiste beroep van de wereld!”

Werk en privé scheiden

“Ik begeleid geen zwangerschappen van A tot Z, maar ik doe wel regelmatig spreekuren zodat ik de zwangere dames alvast kan leren kennen en ik voer echo’s uit. En natuurlijk begeleid ik bevallingen en bezoek ik de pasgeboren baby’s en hun moeders, om de controles uit te voeren. Mijn rol als waarneemster past perfect bij mij. Het geeft me de vrijheid om werk en privé heel goed te scheiden: omdat ik in St. Annaland woon, logeer ik tijdens mijn oproepdiensten in de ‘zusterflat’ in Roosendaal. Daardoor ben ik tijdens mijn diensten 100% verloskundige, terwijl ik thuis 100% Joyce ben en er volledig voor mijn kinderen kan zijn. Ideaal!”

Vooruitstrevend

Joyce studeerde in 2009 af en ging een jaar later voor Centrum voor Verloskunde ROOS werken. “De vooruitstrevende manier waarop zij werkten en het complete aanbod van zorg sprak mij meteen aan. Bijvoorbeeld het feit dat ze zelf echo’s maken en spiralen plaatsen. De korte lijnen onderling zijn fijn: je kunt elkaar altijd bellen tijdens een bevalling als je even ergens over twijfelt.”

Mooiste beroep

Ook na ruim tien jaar in het vak geniet Joyce nog volop van haar werk. “Als ik ’s ochtends na een goed verlopen bevalling wegrijd bij een gezin en de zon zie opkomen, denk ik bij mezelf: ik heb het mooiste beroep in de wereld. Ook de badbevallingen vind ik fantastisch. Ik heb er in mijn loopbaan al een aantal mogen begeleiden en het is heel mooi om te zien hoe rustig de baby’s geboren worden.”

Bijzondere bevallingen

Eén bevalling zal Joyce altijd bijblijven. “Een paar weken geleden heb ik de bevalling van mijn vriendin mogen begeleiden. Dat was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Net zoals mijn eigen bevallingen natuurlijk. Ik vond het heel fijn dat mijn collega’s van Centrum voor Verloskunde ROOS mijn beide bevallingen hebben begeleid, ook al woon ik in principe buiten het ‘verzorgingsgebied’. Heel bijzonder om dat met je collega’s mee te mogen maken!”