Voorbereiding op de bevalling

06

Je bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Elke bevalling is weer anders en zeker wanneer je in verwachting bent van je eerste kindje, weet je nog niet zo goed wat je kunt verwachten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je voor te bereiden op de bevalling.

Zwangerschapscursus of workshop

Er zijn heel veel boeken over zwangerschap en bevalling, die je samen met je partner kunt lezen. Je kunt je ook opgeven voor een cursus, bijvoorbeeld zwangerschapsgymnastiek, zwangerschapsyoga of de cursus Samen Bevallen. Het aanbod is heel groot en in veel gevallen wordt de cursus (deels) vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Je kunt bij ons ook terecht voor coaching of voor het volgen van de workshop ‘Super-Mom, met vertrouwen de bevalling tegemoet’ in onze eigen praktijk. Deze wordt enkele keren per jaar gegeven door Evelien van den Bergh.

De ‘vluchtkoffer’ voor je bevalling

Ook al wil je graag thuis bevallen: een vluchttas, of vluchtkoffer, is onmisbaar als je gaat bevallen. Het kan namelijk altijd zo zijn dat je tijdens de bevalling tóch naar het ziekenhuis moet. In je vluchtkoffer zit alles wat je nodig hebt voor jezelf, maar ook voor je baby. Zorg dat je tas vanaf de 37ste week van de zwangerschap klaarstaat, zodat je hem meteen kunt pakken als het nodig is!