Poliklinische bevalling

Wil je liever niet thuis bevallen, maar kies je voor een bevalling in het ziekenhuis? Ook dat is mogelijk! We noemen dit een poliklinische bevalling. Hierbij heb je geen medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen, maar vind je het gewoonweg prettiger om in het ziekenhuis te bevallen.

Bravis Moeder & Kindcentrum en Origine

Poliklinische bevallingen vinden plaats in het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom of in het geboortecentrum Origine in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Beide centra zijn nieuw, modern en voorzien van alle nodig zorg. Zo is 24 uur per dag een specialistisch team aanwezig, zodat je op een veilige manier kunt bevallen. Voor het Bravis Moeder & Kindcentrum geldt bovendien dat je hier ook kunt bevallen met een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen, bijvoorbeeld omdat je onder begeleiding bent van de gynaecoloog door complicaties tijdens de zwangerschap of verwachte complicaties tijdens de bevalling. Van te voren kun je hier alvast een rondleiding krijgen.

Voordelen poliklinische bevalling

Net als een thuisbevalling heeft ook een bevalling in het ziekenhuis (poliklinisch of met medische indicatie) voordelen. Aanvankelijk moet je misschien wennen aan de omgeving, maar tijdens de bevalling is dit gauw verdwenen. Mocht je op enig moment behoefte hebben aan pijnstilling, of de bevalling vordert toch niet zo goed als we wensen, dan ben je al op de plaats waar er iets aan gedaan kan worden. Bovendien kun je jouw wensen doorgeven en wordt hier zoveel mogelijk aan voldaan. Verloopt de bevalling moeizaam of treden er complicaties op, dan kun je vertrouwen op een specialistisch team. Let wel: bij een bevalling in het ziekenhuis heb je een grotere kans op infecties. Daarnaast brengt een poliklinische bevalling zonder medische indicatie vaak extra kosten met zich mee. Informeer bij jouw zorgverzekering naar de polisvoorwaarden.

Onze baby's

Bekijk hier de baby's die met begeleiding van Centrum voor Verloskunde ROOS geboren zijn. 

Coaching

Als het allemaal niet gaat zoals je had gehoopt

Wil je meer informatie over echo's?

Wil je graag meer weten over de verschillende echo's? Of ben je pril zwanger en wil je je graag aanmelden bij Centrum voor Verloskunde ROOS? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer!