Badbevalling

Bevallen in bad heeft veel voordelen. Warm water is verzachtend en helpt jou te ontspannen tussen de weeën door. Bovendien is de overgang tussen de warme baarmoeder naar de buitenwereld voor de baby minder abrupt. Daarom is het bij Centrum voor Verloskunde ROOS mogelijk om in bad te bevallen. Al onze verloskundigen hebben heel veel ervaring met badbevallingen.

Beschikbaarheid bevalbad

Als je graag thuis in bad wilt bevallen, raden we je aan een bevalbad te kopen of te huren. In je eigen ligbad thuis hebben de verloskundigen namelijk meestal niet voldoende ruimte om alles goed in de gaten te houden. Je verloskundige vertelt je graag alles over de mogelijkheden voor het huren of kopen van een bevalbad. Bij Centrum voor Verloskunde ROOS hebben we ook de beschikking over een opblaasbaar bevalbad.

Poliklinische badbevalling

Beval je in het Bravis Moeder & Kindcentrum? Ook hier is een bevalbad aanwezig. Wanneer je bevalling begint, reserveren we zo snel mogelijk de kamer met het bevalbad. Houd er wel rekening mee dat in bad bevallen niet altijd mogelijk is. Bijvoorbeeld wanneer je gebruik maakt van pijnstillende medicatie tijdens de bevalling of wanneer je baby in het vruchtwater heeft gepoept.

Voordelen badbevalling

Of bevallen in bad ook voor jou het fijnste is, zul je zelf moeten ervaren. Maar wij merken dat veel vrouwen het prettig vinden om de pijn van de weeën op te vangen in bad. De bevalling verloopt vaak geleidelijker en er is minder vaak een knip nodig. Ook scheuren komt minder voor bij een badbevalling. Bovendien maakt je lichaam door het warme water endorfines aan, een natuurlijke pijnstiller. In bad bevallen heeft dus veel voordelen! 

Meer weten over badbevallingen?

Lijkt het jou ook prettig om te bevallen in bad? Vraag je verloskundige gerust om meer informatie. We hebben ook een dvd beschikbaar over badbevallingen, die je kunt lenen. Zo maak jij de beste keuze!

Handige link: