9 maanden

Jouw zwangerschap is een unieke periode in je leven. Het is een spannende, maar ook een heel leuke tijd. Er komt veel op je af. Hoe zit het met de controles? Wat mag ik wel of niet eten? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Want je kunt altijd rekenen op de begeleiding en kennis van de verloskundigen van Centrum voor Verloskunde ROOS in Roosendaal. Ook wanneer je nog niet zwanger bent, kunnen wij je begeleiden.

Coaching

Als het allemaal niet gaat zoals je had gehoopt

Wil je meer informatie over echo's?

Wil je graag meer weten over de verschillende echo's? Of ben je pril zwanger en wil je je graag aanmelden bij Centrum voor Verloskunde ROOS? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Begeleiding tijdens je zwangerschap

Ons team bestaat uit jonge collega's en verloskundigen met tientallen jaren ervaring. Wij kunnen jou dus goed begeleiden! We zijn er voor al je vragen. Bijvoorbeeld over zwangerschapskwaaltjes zoals buikpijn en wat je kunt verwachten tijdens de controles. We kunnen jou een-op-een-begeleiding bieden, maar je kunt ook kiezen voor Centering Pregnancy. Daarbij krijg je voorlichting en begeleiding samen met tien tot twaalf andere zwangere vrouwen die in dezelfde periode als jij zijn uitgerekend. Je controles vinden vóór of na deze bijeenkomsten plaats.

1 Kinderwens
2 Positieve test
3 Eerste echo
4 Controles
5 Onderzoeken
6 Voorbereiding
7 Aftellen
8 Bevalling
9 Mama
1

Alles over zwanger worden

Kinderwens

Bij Centrum voor Verloskunde ROOS in Roosendaal kun je niet alleen terecht wanneer je zwanger bent. Je kunt ook op onze hulp rekenen wanneer je zwanger probeert te worden. Zo kunnen onze verloskundigen je spiraal verwijderen en organiseren wij regelmatig kinderwensconsulten, waarbij je onze verloskundigen alles kunt vragen over gezond zwanger worden. Bijvoorbeeld over voeding en de zin en onzin van ovulatietesten.

2

Hoera! Je bent zwanger

Positieve test

Hoe weet je dat je zwanger bent? Er zijn allerlei aanwijzingen die jouw lichaam geeft, die erop kunnen wijzen dat je zwanger bent. Pijnlijke borsten, vermoeidheid of stemmingswisselingen bijvoorbeeld. En natuurlijk blijft in de meeste gevallen je menstruatie uit. Vermoed je dat je zwanger bent? Dan is er maar één manier om het zeker te weten: het doen van een zwangerschapstest.

3

Voor het eerst een kloppend hartje zien

Eerste echo

Bij Centrum voor Verloskunde ROOS werken verloskundigen die speciaal zijn opgeleid om echo’s te maken. Daarom kunnen jouw echo’s gewoon in onze eigen praktijk plaatsvinden en hoef je er niet voor naar een andere locatie. Handig!

4

Controles van jou en je kindje

Controles

Tijdens je zwangerschap kom je regelmatig bij jouw verloskundige voor een controle in Centrum voor Verloskunde ROOS. Daarbij houden we jou én je baby goed in de gaten. 

5

Voor de geboorte

Onderzoeken naar de
gezondheid van je kindje

Zo’n 96 tot 97 procent van de kinderen die geboren worden, is gezond. Slechts een klein percentage heeft een erfelijke aandoening of aangeboren afwijking. Tijdens je zwangerschap kunnen er daarom diverse onderzoeken plaatsvinden (prenatale screening) om mogelijke ziektes of aandoeningen op tijd op te sporen. 

6

Voorbereiding op de bevalling

Je bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Elke bevalling is weer anders en zeker wanneer je in verwachting bent van je eerste kindje, weet je nog niet zo goed wat je kunt verwachten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je voor te bereiden op de bevalling.

7

Aftellen

De laatste loodjes wegen het zwaarst! In de weken voor je bevalling kun je niet wachten om je kindje in je armen te houden. Je zwangerschapsverlof is ingegaan, de kinderkamers is klaar en de kleertjes liggen gewassen en opgevouwen in de commode. Vanaf de 36ste week kom je elke week op controle bij jouw verloskundige van Centrum voor Verloskunde ROOS.

8

Bevalling

Na negen maanden is het eindelijk zo ver: je gaat bevallen! Elke bevalling is uniek en je weet misschien bij je eerste kindje nog niet zo goed wat je moet verwachten. Het kan je dan helpen om een bevalplan te maken.

9

Mama

Na de bevalling houd je je kindje voor het eerst in je armen. Je bent moeder! Een mijlpaal in het leven van jou en je partner. Tijdens de eerste dagen na de bevalling krijg je hulp en ondersteuning van jouw kraamverzorgende. Deze houdt de gezondheid van jou én je kindje in de gaten en geeft je tips en advies over de verzorging van je baby.

Veelgestelde vragen