Zwangerschapskwaaltjes

Tijdens je zwangerschap gebeurt er heel veel in je lichaam. Er groeit immers een kindje in jou! Dat is heel bijzonder om mee te maken, maar kan ook tot de nodige kwaaltjes leiden. De meeste zijn echter onschuldig. We zetten vijf veel voorkomende kwaaltjes tijdens de zwangerschap voor je op een rijtje.

  1. Vermoeidheid is de meest voorkomende klacht. Het is ook niet zo gek dat je je moe voelt, als je bedenkt dat het je lichaam vele energie kost om het kindje in je buik te vormen. Geef er dus gerust aan toe. 
  2. Misselijkheid komt zeker in de eerst twaalf weken vaak voor bij zwangere vrouwen. Meestal ’s ochtends, maar er zijn ook pechvogels die er op andere momenten mee te maken krijgen. Meestal houdt de misselijkheid na twaalf weken ook weer op. 
  3. Zwangere vrouwen moeten vaker plassen. In het begin vooral door de hormonen, op het laatst omdat je blaas minder ruimte heeft vanwege je groeiende baarmoeder. 
  4. Wanneer je baarmoeder gaat groeien, kun je te maken krijgen met bandenpijn. Dat wordt veroorzaakt door de banden die je baarmoeder op z’n plaats houden, oprekken. Een warme kruik of ontspanning geven vaak al verlichting wanneer je hier last van hebt. 
  5. Je borsten kunnen pijnlijk aanvoelen tijdens je zwangerschap. Dat komt doordat ze groter en zwaarder worden. Gelukkig wordt de pijn meestal na de vierde maand van je zwangerschap minder. 
  6. Gelukkig zijn de meeste zwangerschapsklachten onschuldig. Maak je je toch zorgen, neem dan gerust contact op met jouw verloskundige van Centrum voor Verloskunde Roos. Wij hebben veel ervaring met zwangerschapskwaaltjes en kunnen jou een advies op maat geven. 

Centrum voor Verloskunde ROOS

Boerhaavelaan 25 - 4708 AE Roosendaal