Kraamzorg

In Nederland hebben we een uniek systeem van kraamzorg. Hierdoor is het mogelijk om thuis te bevallen en na de bevalling kraamzorg te ontvangen. Al vroeg in de zwangerschap kun je je aanmelden bij de kraamzorgorganisatie van jouw voorkeur. 

Zorgpakketten

Wij hebben een goede samenwerking met Kraamcentrum DAT en met Kraamcentrum Lunavi. Het kraamcentrum spreekt met je af welk zorgpakket voor jou het beste is. Informeer altijd wel even bij je zorgverzekeraar of je vrij bent zelf een kraamcentrum te kiezen, of dat je verzekering maar met een beperkt aantal kraamcentra afspraken heeft.

Samenwerking kraamverzorgende en verloskundige

Tijdens de bevalling - thuis of in het Bravis Moeder & Kindcentrum - wordt onze verloskundige geassisteerd door de kraamverzorgende van de door jou gekozen kraamzorgorganisatie. In de eerste acht dagen na de bevalling is de kraamverzorgende jouw steun en toeverlaat. Zij geeft jou informatie en praktische tips, doet medische controles bij jou en je kindje en zal enkele huishoudelijke taken oppakken. Naast de dagelijkse hulp van een kraamverzorgende, bezoekt de verloskundige je ook enkele keren. Zij doet diverse onderzoeken en blijft tot tien dagen na de geboorte verantwoordelijk voor de zorg voor jou en je kindje.