Zwangerschap licht bloedverlies

Als je net zwanger bent, kan het heel verontrustend zijn wanneer je te maken krijgt met bloedverlies. Het komt echter veel voor. Licht bloedverlies kán reden tot bezorgdheid zijn, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. 

Licht bloedverlies voor je eerste echo

Sommige vrouwen hebben een innestelingsbloeding op het moment dat de bevruchte eicel zich in de baarmoederwand nestelt. Maar meestal weet je dan nog niet dat je zwanger bent: de innesteling vindt namelijk ongeveer anderhalve week na de eisprong plaats. Weet je dat je zwanger bent en heb je je eerste echo nog niet gehad? Bel dan altijd even naar ons. Wij kunnen dan een echo maken om te kijken of alles goed gaat. Zeker in de eerste weken van je zwangerschap, als het hartje van de baby nog niet is ontwikkeld, is de kans namelijk aanwezig dat je een miskraam krijgt.

Licht bloedverlies na je eerste echo

Wanneer je op je eerste echo het hartje hebt zien kloppen en daarna last hebt van licht bloedverlies, is de kans op een miskraam veel kleiner. Onderzoekt wijst uit dat het dan in 95% van de gevallen goed gaat. 

Bloedverlies later in de zwangerschap

In het eerste trimester van de zwangerschap komt licht bloedverlies regelmatig voor. Ben je langer dan twaalf weken zwanger en ervaar je bloedverlies? Bel dan altijd naar Centrum voor Verloskunde ROOS, zodat wij je kunnen onderzoeken. 

Meer weten?

Wil je meer weten over licht bloedverlies tijdens de zwangerschap of over andere kwaaltjes en ongemakken die je kunt ervaren? Je kunt al je vragen stellen aan je verloskundige. Neem gerust contact op als je je zorgen maakt. 

Ben je zwanger?

Maak je eerste afspraak

Wanneer verloskundige bellen?

Neem in ieder geval contact op met je verloskundige of je huisarts wanneer je last hebt van de volgende klachten:

  • Koorts en koude rillingen
  • Ernstige of aanhoudende pijn
  • Misselijkheid of braken
  • Licht gevoel in het hoofd
  • Pijn tijdens het plassen
  • Afwijkende vaginale afscheiding
  • Bloedverlies
  • Als je ongerust bent

Locatie

Boerhaavelaan 25 - 4708 AE Roosendaal