Echo’s in eigen praktijk

Tijdens je zwangerschap zijn er diverse momenten waarop je een echo krijgt. Daarmee houden we in de gaten of alles goed gaat met jou en je baby. Bij Centrum voor Verloskunde ROOS beschikken we over eigen echografie-apparatuur én over de expertise om alle benodigde echo’s te maken. Wel zo fijn! 

Eerste echo in eigen praktijk

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Je kunt na je positieve test meteen een afspraak met ons maken. Al tijdens je eerste afspraak, als je ongeveer zes tot acht weken zwanger bent, maken we een echo. Daarbij stellen we vast of je inderdaad zwanger bent en hoe ver je ongeveer bent. 

Termijnecho in eigen praktijk 

Tussen de tiende en de twaalfde week van je zwangerschap krijg je een termijnecho. Op basis daarvan stellen we de verwachte bevallingsdatum vast, omdat dan goed te zien is hoe lang je ongeveer zwanger bent. Die datum is belangrijk, want deze staat ook op de zwangerschapsverklaring die je werkgever van je nodig heeft om je zwangerschapsverlof aan te vragen. 

20-wekenecho in eigen praktijk

Op de helft van je zwangerschap kun je ervoor kiezen om een 20-wekenecho te laten uitvoeren. Tijdens deze echo wordt gekeken naar hoe je kindje zich ontwikkelt en naar zaken als de hoeveelheid vruchtwater. Ook worden er verschillende metingen gedaan, zoals de nekplooimeting, waarmee aangeboren afwijkingen opgespoord kunnen worden. Daarnaast is het meestal mogelijk om tijdens de 20-wekenecho het geslacht van je kindje te bepalen.

Eigen apparatuur voor echo’s

Bij Centrum voor Verloskunde ROOS hoef je voor al deze echo’s niet naar het ziekenhuis of naar een echografisch centrum, want we maken echo’s in eigen praktijk. Zelfs wanneer je een pretecho wilt laten maken, hoef je niet ver te zijn. Dat doen wij weliswaar niet zelf, maar echografiebureau Babylook zit in hetzelfde pand als onze praktijk. Handig! 

Meer weten over echo’s?

Wil je meer weten over de echo’s die we maken? Stel je vragen gerust aan je verloskundige. Zij vertelt je er graag alles over. 

Ben je zwanger?

Maak je eerste afspraak

12+4.jpg