Nieuws

Afscheid Petry Verhees

Na meer dan veertig jaar en ruim 3.500 bevallingen is Petry Verhees sinds 1 juli gestopt als verloskundige bij Centrum voor Verloskunde ROOS. 

Het afscheid van Petry ging uiteraard niet ongemerkt voorbij. Collega’s, vrienden, kraamverzorgenden en familie waren aanwezig tijdens haar afscheidsdag. “Dat was een superfijne dag. Eerst nog een kort bijzonder spreekuur, toen een minisymposium over Centering Pregnancy dat ik in Roosendaal heb helpen opzetten en toen nog een receptie met familie collega's, kraamverzorgenden en alle mensen die belangrijk waren in mijn werk. Ik heb erg van die dag genoten.”

Vrijwilligerswerk in Afrika

Overigens blijft Petry nog wel verbonden aan het Centrum als coach voor zwangere vrouwen die te maken hebben met problemen of die moeite hebben met de grote veranderingen die staan te gebeuren. Ook zet ze haar vrijwilligerswerk in Afrika voort. “In november ga ik samen met verloskundige en vriendin Gerry voor de vijfde keer lesgeven aan traditionele vroedvrouwen in Sierra Leone over signalen die wijzen op risico’s en het dan tijdig doorsturen van de zwangere vrouwen naar de gezondheidspost.”

Laatste bevalling: in bad

De laatste bevalling die Petry heeft begeleid, was een thuisbevalling in een bevalbad. Een foto van Petry, moeder en kind én een mooi interview met Petry zijn te vinden op de website van De Roosendaalse Bode