Centering Pregnancy

Bij ROOS kan je kiezen voor individuele zwangerschapscontroles van tien tot vijftien minuten, maar je kunt ook kiezen om deel te nemen aan Centering Pregnancy. Hierbij krijg je, naast je reguliere controle, samen met een groep van twaalf aanstaande moeders die ongeveer in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij uitgebreide voorlichting. Alle aspecten van zwanger zijn, moeder worden en moeder zijn komen aan bod tijdens de bijeenkomsten, die inclusief controle twee uur duren. 

Negen bijeenkomsten

Na de intake, die je apart hebt met je verloskundige, zijn er negen bijeenkomsten op tevoren vastgestelde data. Bijeenkomst acht is bij circa 30-36 weken. Daarna kom je weer op individuele controle, tot je gaat bevallen. De laatste bijeenkomst is circa één maand nadat de laatste zwangere uit de groep bevallen is. 

Gezellig en leerzaam

Centering Pregnancy is gezellig én leerzaam, omdat je ervaart hoe anderen met hun zwangerschap en hun omgeving omgaan. De vriendschappen die tijdens deze cursus ontstaan, kunnen heel hecht worden en ook blijven na de bevalling. Tijdens de bijeenkomsten werkt de verloskundige als coach en niet als alwetende verteller. We gaan samen op zoek naar informatie en mogelijkheden voor een goede zwangerschap en ouderschap. Je wordt klaargestoomd om zelfstandig verantwoorde keuzes te kunnen maken voor je bevalling en de tijd erna. 

Ook je partner is welkom

Meestal blijven de partners aanwezig tijdens twee bijeenkomsten in de zwangerschap en de terugkomavond na de bevalling. Tijdens deze bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod die ook voor hen heel interessant zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over Centering Pregnancy? Neem dan contact met ons op of kijk op de website van Centering Pregnancy.

Locatie

Boerhaavelaan 25 - 4708 AE Roosendaal