Bevalkoffer gepakt? Deze items wil je niet vergeten

Hoera, een kleintje onderweg! Nu het einde van de zwangerschap steeds dichterbij komt, is het ook tijd om jezelf goed voor te bereiden op de bevalling. Een bevalkoffer of bevaltas kan hierbij niet ontbreken. Tijdens het inpakken van je bevalkoffer denk je al snel aan spullen voor de baby. Kledingsetjes en mutsjes zijn waarschijnlijk ook de eerste items die in de bevalkoffer verdwijnen. En ook zaken als je paspoort, portemonnee en zorgpas worden niet vergeten. Maar er zijn ook items die wat minder belangrijk zijn, maar die je zeker niet wilt missen.

 

Items die niet mogen ontbreken in je bevalkoffer

De weeën zijn begonnen, de bevalkoffer staat klaar en de verloskundige heeft gezegd dat het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan. We begrijpen allemaal hoe hectisch de momenten voor vertrek kunnen zijn. Zaken als je ziekenhuispas en zwangerschapskaart vergeten we niet zo snel, maar ook de volgende items stoppen we liever in onze bevalkoffer:

Lippenbalsem

De droge lucht uit de airco en het gepuf tijdens de bevalling is de perfecte combinatie voor droge lippen. Vergeet daarom geen lippenbalsem mee te nemen. Door te smeren blijven jouw lippen soepel en zacht.


Dikke sokken

Hoewel je tijdens de bevalling vanwege alle inspanningen vooral ligt te zweten, kun je tegelijkertijd ook last hebben van koude vingers, koude neus én koude tenen. Dikke warme sokken zijn dan precies wat je nodig hebt. Maar je wilt natuurlijk ook je poezelige voetjes warm houden wanneer je over de ziekenhuisvloeren heen waggelt.

Dextro

Wanneer je loopt te puffen dankzij de weeën hoef je niet aan eten te denken. Toch wil je wel genoeg energie hebben. Zorg er daarom voor dat er een pakje dextro in je bevalkoffer zit. Zo krijg je toch een beetje energie binnen. Ergens op zuigen helpt bovendien ook tegen een droge mond.

Een comfortabele outfit

Na de bevalling wil je het liefst zo comfortabel mogelijk naar huis om samen te genieten van je pasgeboren kindje. Een oversized trui en comfy joggingsbroek is daarom precies wat je wilt na de bevalling.

Oplader telefoon

Een bevalling kan uren duren. En wanneer je baby is geboren, wil je het natuurlijk wel kunnen delen. En dan nog niet te spreken over de vele foto’s die je waarschijnlijk van jullie kleine wondertje wil maken. Het zou jammer zijn als je telefoon leeg is. Vergeet daarom ook de oplader niet.

Je bril

Draag je normaal lenzen? Vergeet dan niet je bril mee te nemen. Hoewel je je lenzen in mag houden tijdens de bevalling, kan een bril toch fijner zijn. Tijdens de bevalling is de kans namelijk groot dat je last krijgt van droge ogen. En lenzen in combinatie met droge ogen is zeker geen pretje.

Maxi-Cosi

Na je bevalling wil je natuurlijk ook weer veilig naar huis. Zorg er daarom voor dat je de Maxi-Cosi niet vergeet om jullie kleintje veilig te vervoeren. Tip: laat de Maxi-Cosi nog even in de auto staan. Je hebt namelijk al genoeg andere zaken die je naar binnen moet dragen. Bovendien heb je een Maxi-Cosi pas nodig wanneer jullie naar huis gaan.

Toiletspullen

Na de bevalling wil je jezelf graag even opfrissen. Vergeet daarom ook je toiletspullen met onder andere deo, tandenborstel en make-up remover niet. Ook een elastiekje is niet verkeerd tijdens de bevalling. Zo zorg je ervoor dat die vervelende haren uit je gezicht blijven.

Wanneer pak je een bevalkoffer in?

Een bevaltas is onmisbaar tijdens de bevalling. Wanneer de weeën begonnen zijn, zal je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd hebben. Het inpakken van je bevalkoffer is iets wat op dat moment snel vergeten kan worden. Of iets waar je helemaal geen tijd voor hebt. Zorg er daarom voor dat je vanaf de 37ste week van de zwangerschap een bevalkoffer klaar hebt staan. Hierdoor hoef je last minute niks meer te doen en kan je tot het einde genieten van je zwangerschap. Ook niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je partner, of diegene die met je meegaat precies weet waar je bevalkoffer staat. Hierdoor kunnen jullie zo snel mogelijk vertrekken wanneer het nodig is. Zeker niks vergeten? Bekijk dan onze checklist.

Verwacht je dat de bevalling wat langer duurt omdat je bijvoorbeeld ingeleid wordt, neem dan ook iets mee om de tijd door te komen, bv een boek, of puzzelboekje, of een spelletje om samen met je partner te spelen.