Kraambed

Na de geboorte van de placenta (moederkoek) is de bevalling achter de rug en begint jouw kraamtijd. De verloskundige van Centrum voor Verloskunde ROOS blijft na de bevalling korte tijd bij je en gaat pas weg als jouw toestand en de toestand van jouw kindje stabiel is. Ook de kraamverzorgende zal nog enkele controles uitvoeren.

Tijdens het kraambed

Gedurende de eerste week komt de verloskundige verschillende keren bij je thuis. Hierbij controleert ze jou en je kindje en begeleidt ze je bij het geven van borstvoeding of kunstvoeding. Ook geeft ze je tips en adviezen voor de verzorging van je baby en neemt zij of de wijkverpleegkundige een hielprik en gehoorscreening af bij je kindje. Loop je tijdens je kraamtijd tegen problemen aan, zoals 'ontzwangeren' of lichamelijke of depressieve klachten? Of ondervind je problemen met het geven van borstvoeding? Ook in al deze gevallen kun je vertrouwen op de deskundigheid van de verloskundigen van Centrum voor Verloskunde ROOS in Roosendaal. Dankzij de jarenlange intense samenwerking met verscheidene kraamzorgorganisaties kunnen de verloskundigen van Centrum voor Verloskunde ROOS en de kraamverzorgenden de beste zorg leveren tijdens jouw kraamtijd.

Na het kraambed

Wanneer je kraamtijd voorbij is en je geen hulp meer krijgt van de kraamverzorgende of verloskundige, kun je met al je vragen over je kindje terecht bij het consultatiebureau. Heb je dringende vragen over jezelf waarvan je denkt dat het nog met de bevalling over het kraambed te maken heeft, dan kun je altijd contact met onze verloskundigen in Roosendaal opnemen. Wij blijven tot zes weken na de geboorte verantwoordelijk.

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl