Verloskundigen en gynaecologen onder één dak

Centrum voor Verloskunde ROOS is verbonden aan Qocon, een geboortezorgnetwerk voor Zuid-West-Brabant dat ervoor zorgt dat jij de allerbeste zorg rondom de geboorte krijgt. 

Verloskundigen en gynaecologen samenwerking

Centrum voor Verloskunde ROOS werkt heel nauw samen met de gynaecologen van het Bravis ziekenhuis. Zo hebben we bijvoorbeeld elke maandag een gezamenlijk overleg, waarin we alle ‘nieuwe’ zwangeren met elkaar bespreken. Bovendien heb jij één verloskundig dossier, waar we allemaal toegang toe hebben. Zo kennen we allemaal elkaars patiënten en kunnen we, als het nodig is, snel en gemakkelijk een patiënt van elkaar overnemen. 

Gynaecoloog en verloskundige één gebouw

Wanneer je bij de gynaecoloog onder controle bent, is er ook altijd een verloskundige betrokken bij jouw zwangerschap en bevalling. Wanneer je kiest voor Centrum voor Verloskunde ROOS heb je beide zorgverleners vlak bij elkaar in de buurt: wij zijn namelijk gevestigd in het Poortgebouw bij het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. We zitten dus letterlijk onder één dak. Wel zo handig! 

Rol van de verloskundige

Ook wanneer je bij de gynaecoloog onder behandeling bent omdat je bijvoorbeeld in het verleden medische complicaties hebt meegemaakt, word je begeleid door een verloskundige van Centrum voor Verloskunde ROOS. Je eerste gesprek is altijd bij ons. Het kan dan zo zijn dat de zwangerschapscontroles wel bij de gynaecoloog plaatsvinden, maar voor veel andere zaken – zoals het opstellen van een bevalplan – kun je wel bij ons langskomen. Ook het volgen van Centering Pregnancy is, naast je controles bij de gynaecoloog, gewoon mogelijk. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de manier waarop wij samenwerken met de gynaecologen van het Bravis Ziekenhuis? Stel ons gerust je vragen! 

Hier vind je ons!

Boerhaavelaan 25 - 4708 AE Roosendaal

verloskundigen, gynaecologen en echoscopisten

Samenwerking met gynaecologen

S

Je staat onder begeleiding van een verloskundige als het kan en je komt onder behandeling van de gynaecoloog als het moet. Onze verloskundigen werken hierbij nauw samen met de gynaecologen van de beide Bravis-locaties. Ze kunnen eenvoudig en snel met elkaar overleggen en omgekeerd worden zwangere vrouwen die bij de gynaecoloog onder controle zijn, ook door onze verloskundige gezien.