Geslachtsbepaling

Natuurlijk: het allerbelangrijkste is dat je baby gezond is. Maar misschien wil je niet wachten tot de geboorte om te weten wat het geslacht van je kindje is.Tijdens de 20-weken-echo kan jouw echoscopist meestal goed zien welk geslacht je kindje heeft. 

Wel of niet weten?

De 20-weken-echo is in eerste instantie bedoeld om afwijkingen bij je ongeboren baby op te sporen en niet om het geslacht van je kindje te bepalen. Omdat in de meeste gevallen het geslacht echter goed te zien is op deze echo, kan je echoscopist je dat in de meeste gevallen wel vertellen tijdens deze echo. Bespreek wel van tevoren of je het geslacht van je baby wel of niet wilt weten. De echoscopist kan er dan rekening mee houden. 

Niet altijd zichtbaar

In de meeste gevallen is het geslacht van de baby meteen zichtbaar op de echo. Het kan zo zijn dat je dus tijdens je echo niet te horen krijgt welk geslacht je baby heeft. Houd daar dus rekening mee. 

Pretecho

Wil je graag het geslacht van je kindje weten? Dan kan je er ook voor kiezen om een pretecho te laten maken. In sommige gevallen kan het geslacht van je kindje dan al vanaf 13 weken worden bepaald – zeven weken eerder dan de 20-weken-echo! Ook kun je dan kiezen voor bijvoorbeeld een 3D-echo.