Voorlichting

Ben je zwanger, dan wil je je goed voorbereiden op je bevalling en op je kraamtijd. Dat kun je op diverse manieren doen. Door met familieleden, vrienden en bekenden te praten, een cursus te volgen of door in boeken of op internet naar informatie te zoeken - hoewel je op internet vaak niet zeker weet of de informatie wel klopt. Op zoek naar goede, betrouwbare informatie? Centrum voor Verloskunde ROOS zet alle opties voor voorlichting tijdens je zwangerschap voor je op een rijtje. 

Zwangerschapscursussen

Een goede manier om informatie over je zwangerschap, bevalling en kraamperiode te krijgen, is het volgen van een zwangerschapscursus. Dat is uiteraard niet verplicht, maar wel aan te raden. Je bent beter voorbereid op wat er komen gaat en je kunt ervaringen uitwisselen met andere zwangere vrouwen. Er zijn verschillende vormen van zwangerschapscursussen, zoals informatieavonden, yoga, haptonomie, borstvoedingscursussen, zwangerschapsgymnastiek en Mensendieck. Ben je benieuwd welke informatieavonden en zwangerschapscursussen er in jouw omgeving worden georganiseerd? Vraag jouw kraamzorgorganisatie naar de mogelijkheden. Uiteraard kunnen onze verloskundigen jou hier ook meer informatie over geven.

Centering Pregnancy

Bij Centrum voor Verloskunde ROOS organiseren we een alternatieve vorm van zwangerschapscursus: Centering Pregnancy. Wil je meer weten over jouw zwangerschap, de bevalling en het kraambed, dan kun je samen met andere zwangere vrouwen voorlichting en begeleiding ontvangen. Ook sommige vervolgcontroles zijn dan aan deze bijeenkomsten gekoppeld. De groep van Centering Pregnancy bestaat uit tien tot twaalf zwangere vrouwen die allemaal in dezelfde maand zijn uitgerekend. Met deze groep kom je tien keer samen. Wil je meer weten over Centering Pregnancy? Neem contact met ons op of kijk op de website van Centering Healthcare

Voorlichtingsavonden

Bij Centrum voor Verloskunde ROOS houden we regelmatig een voorlichtingsavond over zwangerschap en bevalling. Het bijwonen hiervan is kosteloos. Vraag onze verloskundigen of assistentes meer informatie en meld je aan! Daarnaast organiseert het Bravis Moeder & Kindcentrum iedere vier weken een voorlichtingsavond met rondleiding. Op de website van het Bravis Moeder & Kindcentrum kun je je hiervoor inschrijven.

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl