Over Centrum voor Verloskunde ROOS

Centrum voor Verloskunde ROOS is een deskundig en laagdrempelig verloskundig centrum in Roosendaal (voor het Bravis ziekenhuis). Dankzij een intensieve samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen en echoscopisten is ons centrum dé plek waar alle verloskundige zorg samenkomt. Wij werken voor zwangere vrouwen in de wijde omgeving van Roosendaal, waaronder ook Wouw, Wouwse Plantage, Heerle, Moerstraten, Nispen, Zegge en de Vlaamse gemeente Essen.

Samenwerking verloskundigen, gynaecologen en echoscopisten

Je staat onder begeleiding van een verloskundige als het kan en je komt onder behandeling van de gynaecoloog als het moet. Onze verloskundigen werken hierbij nauw samen met de gynaecologen: ze kunnen eenvoudig en snel met elkaar overleggen en omgekeerd worden zwangere vrouwen die bij de gynaecoloog onder controle zijn, ook door onze verloskundigen gezien. Daarnaast werken we met één gezamenlijk verloskundig dossier, zodat we altijd over dezelfde gegevens beschikken. Onze verloskundigen in Roosendaal worden ondersteund door waarneemsters en assistenten. Bovendien kun je in ons centrum ook alle echo’s laten maken door ervaren echoscopisten. Medische echo’s worden gemaakt door een eigen echoscopiste van ROOS of een echoscopiste van het ziekenhuis. De pretecho’s worden uitgevoerd door Babylook.

Kwaliteitsregister Verloskundigen

De verloskundigen van Centrum voor Verloskunde ROOS vinden het heel belangrijk om kwalitatief goede zorg te leveren. Daarom staat onze praktijk ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Verloskundigen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Het doel van het kwaliteitsregister is het waarborgen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door het bijhouden van de ontwikkelingen in het vak. Kijk voor meer informatie over dit kwaliteitsregister op de website van Kwaliteitsregister Verloskundigen.

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl