Geboorteaangifte

De geboorte van je zoon of dochter geef je binnen drie werkdagen na de geboortedag aan bij de gemeente waarin je kindje is geboren. Meestal wordt de geboorteaangifte door de vader van de baby gedaan, maar de aangifte moet gedaan worden door iemand die bij de bevalling aanwezig was. De geboorteaangifte kun je in veel gevallen digitaal doen via de website van de gemeente, maar je kunt ook langskomen bij het gemeentehuis. De afdeling Publieksdiensten maakt dan de geboorteakte op.

Aangifte Moeder & Kindcentrum

In je kindje geboren in het Bravis Moeder & Kindcentrum, dan kun je in dit centrum de geboorte aangeven. Iedere werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur komt er een ambtenaar van de burgerlijk stand langs. Geef je op een werkdag vóór 7.00 uur digitaal jouw aangifte door, dan kun je nog diezelfde dag de akte ondertekenen. Je kunt digitaal aangifte doen via de website van gemeente Bergen op Zoom.
 

Aangifte in België

Het werkgebied van Centrum voor Verloskunde ROOS strekt zich in sommige gevallen ook tot de Vlaamse gemeente Essen. Is je kindje in deze gemeente geboren, dan doe je geboorteaangifte bij de afdeling Burgerzaken van gemeente Essen.

Contactgegevens aangifte Essen
Burgerzaken
Heuvelplein 23
2910 Essen
T. 03/ 670 01 30
F. 03/ 670 01 58

W. www.essen.be
 

Benodigde gegevens

Bij het aangeven van de geboorte van je kindje heb je diverse gegevens en papieren nodig. Bekijk hier een overzicht met benodigde gegevens:

  • een geldig legitimatiebewijs van beide ouders (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning)
  • bij digitale aangifte: DigiD (digitale handtekening) van de aangever en BSN (BurgerServiceNummer) van de moeder
  • indien van toepassing: je trouwboekje
  • indien van toepassing: een afschrift van de erkenningsakte ongeboren vrucht
  • indien van toepassing: een afschrift van de akte van naamskeuze

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl