Poliklinische bevalling

Wil je liever niet thuis bevallen, maar kies je voor een bevalling in het ziekenhuis? Ook dat is mogelijk! We hebben het dan over een poliklinische bevalling: hierbij heb je geen medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen, maar vind je het gewoonweg prettiger om in het ziekenhuis te bevallen.

Bravis Moeder & Kindcentrum en Origine

Poliklinische bevallingen vinden plaats in het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom. Vanaf 2015 vinden alle bevallingen van het Bravis ziekenhuis plaats in het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom. In het luxe en moderne centrum is alle nodige zorg voorhanden. Zo is 24 uur per dag een specialistisch team aanwezig, zodat je op een veilige manier kunt bevallen. Heb je een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen - bijvoorbeeld omdat je onder begeleiding bent van de gynaecoloog door complicaties tijdens de zwangerschap of verwachte complicaties tijdens de bevalling - dan beval je ook in het Moeder & Kindcentrum. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te bevallen in geboortecentrum Origine in het Amphia ziekenhuis in Breda.

Voordelen poliklinische bevalling

Net als een thuisbevalling heeft ook een bevalling in het ziekenhuis (poliklinisch of met medische indicatie) ook voordelen. Aanvankelijk moet je misschien wennen aan de omgeving, maar tijdens de bevalling is dit gauw verdwenen. Bovendien kun je in bijvoorbeeld het Bravis Moeder & Kindcentrum jouw wensen doorgeven en hier wordt zoveel mogelijk aan voldaan. Verloopt de bevalling moeizaam of treden er complicaties op, dan kun je vertrouwen op een specialistisch team. Let wel: bij een bevalling in het ziekenhuis heb je een grotere kans op infecties. Daarnaast brengt een poliklinische bevalling vaak extra kosten met zich mee. Informeer bij jouw zorgverzekering naar de polisvoorwaarden.

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl