Anticonceptiespreekuur

Wil je een persoonlijk gesprek over alle beschikbare vormen van anticonceptie of wil je een spiraal laten plaatsen? Dan kun je hiervoor terecht op het anticonceptiespreekuur van Centrum voor Verloskunde ROOS. Je hoeft hiervoor niet bekend te zijn bij een van onze verloskundigen: je bent ook welkom wanneer je nog nooit zwanger bent geweest.

 

Vruchtbaar na zwangerschap

Vanaf zes weken na de bevalling kan je menstruatie op gang komen. Soms kan de menstruatie ook nog enkele maanden wegblijven. Ongeveer twee weken voor je menstrueert, vindt de eisprong plaats. Hierdoor kun je al vruchtbaar zijn zonder dat je het weet. Het geven van borstvoeding (inclusief nachtvoeding) kan de kans op een nieuwe zwangerschap aanzienlijk verkleinen, maar sluit dit niet uit! Het is daarom sterk aan te raden om al vrij snel na de bevalling aan anticonceptie te denken. Tijdens je zwangerschap of tijdens het kraambed geven wij informatie over verschillende anticonceptiemethoden en tijdens de nacontrole en zes weken na de bevalling komt dit onderwerp weer ter sprake.

Mogelijke anticonceptiemiddelen

Welke anticonceptiemethode het best bij jou past, hangt af van verschillende factoren, zoals het geven van borstvoeding. Er zijn diverse manieren van anticonceptie, zoals hormonale anticonceptie, hormoonvrije anticonceptie, natuurlijke anticonceptie, anticonceptie bij borstvoeding en definitieve anticonceptie. Wil je weten welke methode bij jou past? Lees meer over de verschillende soorten voorbehoedsmiddelen op de websites Seksualiteit en Thuisarts.

Hier kunnen jullie ons vinden


Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
T. (0165) 55 56 76
F. (0165) 39 67 63
M. info@verloskundigenroosendaal.nl